Van de voorzitter 3-4-2020

Vrijdag 3 april 2020

Hallo leden van Sport ’88,

 

Wij zijn weer een week verder en ik hoop dat iedereen van onze club fit en gezond is.

Dat laatste is het belangrijkste in deze trieste tijd waar wij thans ongewild in verzeild zijn geraakt.

Sport is in ons leven bijzaak geworden en dat zal een ieder van ons maar al te goed beseffen.

Doordat wij als verenigingsleden voorlopig niet meer bij elkaar mogen komen en dat was voor velen alleen de zaterdagochtend, is ieder van ons genoodzaakt om zelf in actie te komen.

Gelukkig is het niet verboden om zelf buiten de deur onze sportieve ambities te kunnen uitleven, alleen of in duo’s, maar niet meer in groepsverband. Jammer, maar wij hopen natuurlijk op betere tijden en dan zullen wij het des te meer waarderen om als groep onze sport, zoals hardlopen en mountainbiken, te beoefenen.

Het is niet anders en ik heb gemerkt dat velen van onze club toch heel sportief bezig zijn om zijn of haar conditie op peil te houden.

Ik wijs als trainer van de hardloopgroep toch even op het feit dat een duurloop een goede training is, maar vergeet ook het rustig inlopen niet en de belangrijkste rek- en strekoefeningen.

Zorg ervoor dat je de spieren op temperatuur brengt voordat je ze volop gaat belasten. Probeer voor jezelf ook versnellingen in je tempo aan te brengen over een lengte van circa één kilometer. Varieer dat door voor jezelf een bepaald doel te stellen.

Ga ik versnellen over een afstand van 50 meter of 100 meter of zelfs meer. Bepaal onder het lopen zelf je doel b.v. naar de eerst volgende lantaarnpaal, boom of zijweg. Juist deze variatie in de duurloop geeft je uiteindelijk meer snelheid en een nog betere conditie.

Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij doet tijdens de sololoopjes.

Genoeg !

Wat onze mountainbike leden betreft kan ik alleen maar aanraden om ook hier verschil te maken in snelheid. Korte stukken snel en dan weer in een rustiger tempo. En zoek ook technische stukken op in het bos om die vaardigheden niet te verliezen.

Wat een wijze lessen en doe er maar mee, zoals je zelf wilt.

Het belangrijkste is en blijft in deze tijd, houd je goed, blijf gezond en doe qua sport wat jezelf het leukste vind om fit te blijven.

Morgen, zaterdag, zie ik jullie helaas weer niet en daarom wens ik iedereen voor de komende week veel sterkte met alles wat er om ons heen gebeurd, blijf gezond, pas goed op jezelf en op elkaar! Cliché’s, maar gemeend!

Ondanks alles, een fijn weekend !

Met sportgroeten,

John Immink