Van de voorzitter 10-4-2020

Vrijdag 10 april 2020

Hallo leden van Sport ’88,

 

Zaterdag 14 maart was het de laatste dag dat wij als club in groepsverband konden sporten met elkaar. Toen was het al wel verboden om elkaar een hand te geven en mochten wij met niet meer dan 100 personen bij elkaar komen. Wij waren toen met liefst 28 lopers van de loopgroep bij elkaar en circa acht mountainbikers starten toen vanaf Honk 88. Onze fietsgroep hebben wij toen al niet meer gezien, maar als lopers hebben wij buiten en niet binnen nog koffie en theegedronken.

Dat was vier weken geleden. Vanaf die tijd hebben wij elkaar niet meer als clubleden gezien. Sommigen zijn als duo gaan lopen of fietsen, maar de meesten zullen solo hun rondjes hebben gelopen of gefietst.

Het belangrijkste is en blijft de gezondheid. Dat laatste was altijd al wel zo, maar wij worden er nu met de neus er bovenop gedrukt. Ik hoop dat iedereen gezond zal blijven en verschoond blijft van dat vreselijke virus dat ons leven helemaal op zo’n kop heeft gezet.

Zelf actief blijven, de “run” erin houden en je in het dagelijkse leven blijven houden aan de door de overheid voorlopig ingestelde regels. Zo hopen wij deze moeilijke tijden zien door te komen.

“Je moet er mee leven “en dat geldt voor ons allemaal, hoe moeilijk ook de komende tijd zal zijn. Voorlopig geen onbezorgde meivakantie en ook de geplande zomervakantie kunnen wij deze zomer wel vergeten. Een hard gelach, maar wel de realiteit.

Deze maand en in mei zullen wij niet samen kunnen lopen of fietsen. Sport ’88 is niet de enige club die qua sport buitenspel staat. “Afwachten” is de kreet voor ons allen en hopen op een gunstige ontwikkeling ten aanzien van de verspreiding van het coronavirus en waar wij allen aan kunnen/ moeten werken.

Dit weekend is het Pasen. Anders dan anders hadden wij deze christelijke feestdagen – voor de meesten gewoon vrije dagen en een lang weekend – voorgesteld. Een paaszaterdagmorgen zonder Sport ’88, maar een ochtend waarbij de meesten onder ons solo of duo kunnen lopen of fietsen. Paaszondag en paasmaandag kan er gerust worden of toch een rondje lopen of fietsen?

Ik wens in ieder geval iedereen een fijne Pasen toe. Niet te veel eieren, anders loop je straks op eieren!

Een goede gezondheid, denk aan de afstand van 1,5 meter, let goed op jezelf en op elkaar.

Met sport- en paasgroeten,

John Immink

voorzitter SPORT ‘88